Cankarjev dom

Gallusova dvorana je največja dvorana Cankarjevega doma. Z razgibanim avditorijem v parterju in na dveh balkonih sprejme do 1541 obiskovalcev in omogoča prvovrstno izvedbo najrazličnejših prireditev ter uresničevanje najdrznejših ustvarjalnih in organizacijskih zamisli.

Imenuje se po slovenskem skladatelju Jakobu Petelinu Gallusu (1550–91), delujočem na Češkem, svetovno znanem zlasti po obsežnem opusu motetov in madrigalov.

Akustiko Gallusove dvorane hvalijo številni umetniki, vajeni najprestižnejših svetovnih prizorišč, poseben čar pa ji dajejo tudi mogočne orgle, izdelane v berlinski delavnici Karla Schukeja. Na odru, sestavljenem iz treh med seboj neodvisno premičnih segmentov, je mogoče uprizoriti tako rekoč vse: od koncertov simfonične in komorne glasbe v akustični školjki, jazzovske in druge glasbe, opere, baleta ter plesa do najzahtevnejših gledaliških in večmedijskih predstav. Je tudi odlično prizorišče za velike kongresne dogodke in slovesnosti.

Kontakt za informacije in najeme

ana.gros@ljubljanafestival.si

Opremimo po vaši želji

Prostore je mogoče opremiti z avdio- in videotehniko, primerno osvetlitvijo, brezžičnim internetom, po želji pa lahko zagotovimo še oder, klavir, konferenčne mize, razne postavitve sedišč/omizij oz. dodatno opremo po dogovoru. Dodatno so na voljo tudi garderobna soba, predprostor za morebitno registracijo in prostor za kadilce na odprtem notranjem dvorišču.

Povpraševanje

Prenos brošure