Začenjajo se 21. Mladi Virtuozi

12. decembra se s koncertom Eve Vrtačnik, Nike Tkalec, Davorina Morija, Janeza Uršeja in Jeongwoona Andreasa Sima pričenja glasbeni cikel Mladi virtuozi. Na petih koncertih se bodo poleg glasbenikov iz Slovenije zvrstili še umetniki iz Nemčije in Rusije. Vsi koncerti  so brezplačni, odvijali pa se bodo v Viteški dvorani Križank. 
 
Letos vstopamo že v 21. sezono mednarodnega cikla Mladi virtuozi. Koncertni cikel, ki bo potekal med 12. decembrom in 2. aprilom, je posvečen ustvarjalnosti mladih glasbenikov, dobitnikov številnih prvih nagrad in zlatih plaket na pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanjih. Na petih koncertih se bodo predstavili slovenski umetniki, ki se šolajo na visokih šolah doma in v tujini, pridružili pa se jim bodo tudi nadarjeni vrstniki iz Nemčije in Rusije.

Na prvem koncertu bodo 12. decembra od 19.30 v Viteški dvorani Križank nastopili: Eva Vrtačnik, Nika Tkalec, Davorin Mori, Janez Uršej in Jeogwoon Andreas Sim.

V nadaljevanju bomo lahko prisluhnili še sopranistki Mirelli Hagen, ruskim virtuozom Državnega konservatorija za glasbo iz Sankt Peterburga, študentom Akademije za glasbo, ki delujejo v Trobilnem kvintetu Kontrast in mlademu, večkrat nagrajenemu Klavirskemu triu Rupnik.
 

Informacije / Odnosi z javnostmi

Hermina Kovačič
Tel.: (0)1 241 60 16
Hermina.Kovacic@ljubljanafestival.si
 
Sanja Kejžar Kladnik
Tel.: (0)1 241 60 19
Sanja.Kejzar@ljubljanafestival.si