Z vlakom na 61. Ljubljana Festival

Prenesi sporočilo za javnost
Z vlakom na 61. Ljubljana Festival.zip

Z ljubljanske železniške postaje je danes na prvo vožnjo odpeljal vlak Slovenskih železnic, odet v prenovljeno podobo 61. Ljubljana Festivala. Njegova prva destinacija je bilo Krško. Tam je potnike pričakal avtobus LPP, prav tako odet v prenovljeno Festivalovo podobo, in jih odpeljal v Galerijo Božidarja Jakca, kjer sta zbrane pričakala župan Kostanjevice na Krki Mojmir Pustoslemšek in direktor galerije Bojan Božič.

V osveženo, modro podobo 61. Ljubljana Festivala je letos odet tudi vlak Slovenskih železnic, s katerim bodo lahko potnice in potniki hitro, ekološko in cenovno ugodno obiskovali poletno Ljubljano. Ob nakupu vstopnic za festival na prodajnih mestih Slovenskih železnic v Ljubljani, Mariboru in Celju imajo namreč potnice in potniki 50-odstoten popust za vožnjo z vlaki po Sloveniji.

Cilj prve vožnje je bilo Krško, kjer je predstavnike sponzorjev in partnerjev Ljubljana Festivala ter medijev pričakal avtobus LPP, poslikan z opazno podobo poletnega festivala. Odpeljal jih je v Kostanjevico na Krki, kamor se že zadnjih nekaj let iz prestolnice širi festivalski duh. Tako bo tudi letos, ob podpori Krke, d. d., bo 26. 7. nastopil zbor Mihail Ivanovič Glinka iz St. Peterburga.

Potnike sta v Galeriji Božidarja Jakca pričakala njen direktor Bojan Božič in župan Kostanjevice na Krki Mojmir Pustoslemšek. Na krajši novinarski konferenci je direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek predstavil program 61. Ljubljana Festivala, ki se uradno pričenja 27. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani z glasbeno-vizualnim performansom. Ob tem je poudaril, da je le še do 1. junija možnost dobiti vstopnice za vse prireditve poletnega festivala, ki se bo zaključil 10. septembra z baletno predstavo Bratje Karamazovi slovitega Akademskega državnega baleta Boris Eifman iz St. Peterburga, po ugodnih cenah. Direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren pa je povabil na vožnje z vlaki Slovenskih železnic.

Za prijetno vzdušje tako med vožnjo na vlaku kot po novinarski konferenci sta z vročimi ritmi salse poskrbela člana skupine El Señores, ki bodo predskupina ene najboljših salsa skupin na svetu Los Van Van. Kubanci prihajajo v Križanke 5. junija.

Informacije / Odnosi z javnostmi 61. Ljubljana Festivala

Hermina Kovačič
Tel.: +386 1 241 60 16
Hermina.Kovacic@ljubljanafestival.si

Sanja Kejžar Kladnik
Tel.: +386 1 241 60 19
Sanja.Kejzar@ljubljanafestival.si

www.ljubljanafestival.si