POLETNA NOČ KOT UVOD V 62. LJUBLJANA FESTIVAL

Za uvod v dolgo vroče festivalsko poletje Poletna noč z najlepšimi pesmimi o Ljubljani. Pod taktirko Patrika Grebla bosta zaigrala Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija, kot solisti pa bodo nastopili Tinkara Kovač, Eva Hren, Alenka Godec, Slavko Ivančić, Nuša Derenda, Eva Černe, Anžej Dežan, Nina Strnad, Severa Gjurin idr.
Pod spremljevalne prireditve po zaključku 62. Ljubljana Festivala pa sodi muzikal Cvetje v jeseni. Solisti Nina Pušlar, Domen Križaj, Maja Martina Merljak, Matjaž Robavs, Alenka Kozolc in Jure Ivanušič se bodo predstavili v okviru festivala Junij v Ljubljani, ki se je pričel včeraj zvečer na Kongresnem trgu.

Za uvod v dolgo vroče poletje 62. Ljubljana Festivala bo Poletna noč, ki jo Festival Ljubljana pripravlja v koprodukciji z RTV Slovenija. V soboto, 21. junija, bosta ob 20.45 pod taktirko Patrika Grebla zaigrala Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija. Solisti, med katerimi bodo priznana imena slovenske pop scene Tinkara Kovač, Eva Hren, Alenka Godec, Slavko Ivančić, Nuša Derenda, Eva Černe, Anžej Dežan, Nina Strnad, Severa Gjurin, Lidija Kodrič¸ Eva Boto¸Lea Sirk, Manca Špik, Alex Volasko idr., bodo zapeli pesmi, ki so posvečene naši prestolnici.

V originalnih priredbah bomo lahko prisluhnili večno zelenim melodijam, kot so Prelepa si bela Ljubljana, Šuštarski most, Ob Ljubljanici, Ljubljančanke, Na vrhu nebotičnika, Nad mestom se dani, V Ljubljano, Deček s piščalko, Ljubljanski zvon, Tivoli, Luči Ljubljane, Dekle iz Zlate ladjice, Ljubljanske ulice, Pomlad v mestu, Ona sanja o Ljubljani in mnoge druge, manjkala pa ne bo tudi večna Poletna noč.

Po večeru nas bo vodila Miša Molk.

Na dan dogodka bo možen nakup vstopnic za stojišča po ceni 5 evrov. Za otroke do 14. leta starosti bodo stojišča brezplačna.

Pod spremljevalne prireditve, ki pa bodo sledile uradnemu zaključku 62. Ljubljana Festivala, sodi muzikal Cvetje v jeseni. Eno najbolj poznanih slovenskih literarnih del bo na oder Križank postavil režiser Vojko Anzeljc. Glasbo je napisal Matjaž Vlašič, v naslovnih vlogah bodo nastopili Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Alenka Kozolc, Maja Martina Merljak, Domen Križaj, Ana Grasselli. Cvetje v jeseni si bo moč ogledati med 17. in 21. septembrom ob 20.00.

Obveščamo vas, da se bodo solisti iz Cvetja v jeseni predstavili v okviru festivala Junij v Ljubljani, ki se je pričel včeraj zvečer na Kongresnem trgu.

Za vsa vprašanja in avtograme bodo na voljo v sredo, 11. junija, in v soboto, 14. junija, na informativni stojnici.

  • 11. 6., 14.00–16.00: Nina Pušlar, Domen Križaj
  • 11. 6., 20.30: Maja Martina Merljak, Matjaž Robavs
  • 14. 6., 10.30–11.30: Alenka Kozolc, Jure Ivanušič

 

Informacije / Odnosi z javnostmi

Hermina Kovačič
Tel.: (0)1 241 60 16
Hermina.Kovacic@ljubljanafestival.si

Sanja Kejžar Kladnik
Tel.: (0)1 241 60 19
Sanja.Kejzar@ljubljanafestival.si