KLAVIRSKI TRIO RUPNIK V OKVIRU MLADIH VIRTUOZOV, 21. MEDNARODNEGA GLASBENEGA CIKLA FESTIVALA LJUBLJANA

Zadnji koncert v okviru 21. sezone mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi, ki ga pripravlja Festival Ljubljana, je posvečen Klavirskemu triu Rupnik. Z deli L. van Beethovna, Č. Sojar Voglarja in J. Suka se bodo predstavili violinistka Manca Rupnik, violončelist Nejc Rupnik in pianist Anže Rupnik.
Koncert bo v sredo, 2. aprila, ob 19.30 v Viteški dvorani Križank. Vstop je prost. 

V okviru mednarodnega glasbenega cikla, posvečenega ustvarjalnosti mladih glasbenikov, dobitnikov številnih prvih nagrad in zlatih plaket na pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanjih, se tokrat predstavlja Klavirski trio Rupnik. Violinistka Manca, violončelist Nejc in pianist Anže so člani komorne zasedbe, ki  deluje tri leta. Najprej so delovali pod vodstvom prof. Kaje Lojevec ter prof. Urše Kržič na Glasbeni šoli Vrhnika in že takrat na mednarodnih tekmovanjih prejeli prve nagrade z največ možnimi točkami.  Septembra lani je mentorstvo prevzel prof. Tomaž Lorenz.

Maja 2011 in maja 2012 je trio na mednarodnem tekmovanju Festival gudaća v Sremski Mitrovici osvojil prvo nagrado in laureat, decembra 2011 pa je zmagal  tudi na mednarodnem tekmovanju       P. Spincich v Trstu. Aprila 2013 je na mednarodnem tekmovanju Svirel v Štanjelu prejel zlato plaketo in posebno nagrado – samostojni koncert v okviru festivala Spektrum v Ljubljani.

Decembra lani je trio nastopil v okviru ciklusa Glasbene nedelje s prof. Lorenzem v Modrem salonu Grand hotela Union.

 

Informacije / Odnosi z javnostmi

Hermina Kovačič                                                                    Sanja Kejžar Kladnik
Tel.: (0)1 241 60 16                                                                 Tel.: (0)1 241 60 19
Hermina.Kovacic@ljubljanafestival.si                               Sanja.Kejzar@ljubljanafestival.si

www.ljubljanafestival.si

Glavni medijski sponzor:
Delo, d. d. 

Program Mladih virtuozov finančno omogočata:
Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo