Ob vstopu v praznični december

01. 12. 2020

Ob vstopu v praznični mesec december kulturne institucije po celem svetu nudijo pester program spletnih prireditev. V tem tednu si lahko ogledate nekaj takšnih, ki ljubitelje standardnega opernega repertoarja vsekakor ne bodo pustile ravnodušnih.

Torek, 1. december: Fedora

Teatro Grattacielo predstavlja produkcijo, pod katero se je kot režiserka podpisala Malena Dayen, nastopili pa bodo Michelle Johnson, Jeremy Brauner, Marcello Guzzo, Maria Brea, Samuel White, Eugenia Forteza in drugi.

Vabljeni k ogledu.

Četrtek, 3. december: »Trije decembri«

Opera San José bo v video produkciji predstavila delo Jakea Heggieja, v kateri bodo glavne vloge odigrali Susan Graham, Maya Kherani in Efraín Solís. Na ogled bo tudi dokumentarec iz zakulisja, ki podrobno opisuje nastanek tega opernega videa.

Vabljeni k ogledu.

Petek, 4. december: Cavalleria Rusticana

Za tiste, ki si želite prisluhniti svetovno znanim opernim zvezdam, pa bosta v koncertni izvedbi Mascagnijeve Cavallerie Rusticane pod taktirko Juraja Valčuha nastopila Elina Garanča in Jonas Kaufmann.

Vabljeni k ogledu.

Petek, 4. december: Glasovi Opere iz San Francisca

Opera iz San Francisca bo predstavila virtualno gala praznovanje, namenjeno številnim mednarodno priznanim umetnikom, kot so Janai Brugger, Ashley Dixon, Amina Edris, Sondra Radvanovsky, Michael Fabiano in drugi.

Vabljeni k ogledu.

Sobota, 5. december: Glasba hvaležnosti

Festival Napa Valley iz Kalifornije predstavlja virtualni program, katerega del je unikaten koncert v izvedbi mezzosopranistke Kelley O’Connor in tenorista Nicholasa Phana.

Vabljeni k ogledu.

Nedelja, 6. december: Simon Boccanegra Opere v Zurichu

Verdijevo najbolj prepoznavno delo njegovega srednjega obdobja ustvarjanja bo predstavljeno v produkciji s Christianom Gerhaherjem v naslovni vlogi, dirigiral bo maestro Fabio Luisi.

Vabljeni k ogledu.

Vir: operawire.com