NAPOVEDNIK DOKUMENTARNEGA FILMA

08. 04. 2020

“ČAROBNI TRENUTKI GLASBE: ANNE-SOPHIE MUTTER IN HERBERT VON KARAJAN”

NOCOJ, 8. 4. 2020, bo ob 20.00 na TV SLO2 dokumentarni film, ki predstavlja vrhunec partnerstva med violinistko Anne-Sophie Mutter in dirigentom Herbertom von Karajanom v oddaji iz serije Čarobni trenutki glasbe.

V oddaji bo predstavljen vrhunec partnerstva med violinistko in dirigentom Herbertom von Karajanom. Ta čarobni trenutek se je zgodil za zaprtimi vrati, priča so mu bili le glasbeniki in ekipa s kamerami, ki jo je organiziral in plačal Karajan sam. Nastal je edinstveni posnetek Beethovnovega violinskega koncerta, ki je postal javnosti na voljo šele po Karajanovi smrti. Morda je to najpomembnejši dokument sodelovanja med velikim dirigentom in »njegovo« vrhunsko violinistko.

Virtuozna violinistka Anne-Sophie Mutter, glasbeni fenomen z zavidljivo 40-letno kariero, ki je igrala na vseh največjih koncertnih prizoriščih sveta, se bo ob spremljavi izvrstnih simfonikov iz Pittsburgha z Beethovnovim Koncertom za violino v D-duru, op. 61 predstavila tudi na letošnjem 68. Ljubljana Festivalu.

VEČ INFORMACIJ:

https://www.rtvslo.si/tv/novosti/carobni-trenutki-glasbe/519457