Kimiko Imani

Na Japonskem rojena pianistka Kimiko Imani je kot solistka uspešno debitirala s Klavirskim koncertom št. 2 skladatelja  Sergeja Rahmaninova v koncertni dvorani Suntory Hall (Tokio) s Tokijskim metropolitanskim simfoničnim orkestrom. Poleg solističnih nastopov z uveljavljenimi orkestri na Japonskem in v Nemčiji se udeležuje tudi mednarodnih glasbenih festivalov in serij koncertov v Evropi in Aziji (npr. Tokyo Spring, SONY Music Foundation, El Palau de la Música Catalana, glasbeni festival F. Poulenc Pentecôte en Berry). Njen umetniški razvoj je zaznamoval zlasti študij na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu v Nemčiji pod mentorstvom izjemnega pianista Anatola Ugorskega.
Uveljavila se je predvsem v pihalnih zasedbah, v okviru katerih so nastali mnogi glasbeni projekti s priznanimi solisti, kot so Emanuel Abbühl, Albrecht Mayer, Lucas Macias Navarro, Guilhaume Santana in Alexei Ogrintchouk. Poleg tega sodeluje z mednarodno uveljavljeno violinistko Keiko Urushihara in godalnimi solisti pomembnih orkestrov. Od leta 2011 v zasedbi Trio Maurice Bourgue s fagotistom Sergiom Azzolinijem in oboistom Mauricem Bourgueom nastopa v različnih koncertnih dvoranah, pred kratkim pa so pri založbi Sony Classical izdali svojo prvo zgoščenko klavirskih triov skladateljev J. Haydna, W. F. Bacha in C. P. E. Bacha.
To udejstvovanje je pri Kimiko Imani vzbudilo zanimanje za stilistično izpopolnjevanje v igranju repertoarja del od predklasičnega do romantičnega obdobja na zgodovinskih instrumentih, zato se je leta 2017 vpisala na pianoforte na glasbeni šoli Schola Cantorum Basiliensis pod mentorstvom Edoarda Torbianellija.
Imani trenutno poučuje na Univerzi za umetnost v Berlinu in Visoki šoli za glasbo Hannsa Eislerja v Berlinu. Poleg poučevanja na visoki šoli sodeluje tudi pri najpomembnejših svetovnih tekmovanjih in mojstrskih tečajih (npr. Académie musicale de Villecroze, Schleswig-Holstein Musik Festival).