Martha Argerich in Charles Dutoit prihajata na 72. Ljubljana Festival

04. 03. 2024

O nastopu pianistke Marthe Argerich in dirigenta Charlesa Dutoita na prihajajočem 72. Ljubljana Festivalu je poročal tudi kritik Marijan Zlobec na svojem portalu Kritik.si. Celotno objavo si lahko najdete tukaj, spodaj pa si lahko preberete odlomek članka:

Festival Ljubljana je pravkar objavil prvi okvirni program 72. Ljubljana Festivala. Začel se bo s Poletno nočjo 20. junija in končal 3. septembra s koncertom slavne argentinske pianistke Marthe Argerich pod dirigentskim vodstvom švicarskega glasbenika Charlesa Dutoita in s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije.

Orkester Slovenske filharmonije bo na zaključku 72. Ljubljana Festivala zaigral pod taktirko švicarskega dirigenta Charlesa Dutoita, 103. prejemnika zlate medalje Kraljeve filharmonične družbe, ki jo od leta 1870 podeljujejo le najbolj izvrstnim glasbenikom. Pri interpretaciji Koncerta za klavir in orkester v G-duru  Maurica Ravela se mu bo na odru pridružila legendarna Martha Argerichs katero sta skupaj pri nas nazadnje nastopila leta 2021 na 69. festivalu.

Še pred nastopom Marthe Argerich na 69. Ljubljana Festivalu sem med drugim zapisal: “Vrnitev slavne Marthe Argerich v Ljubljano je že sama po sebi nekaj izjemnega. Ljubljana se ji je ob njenih zadnjih dveh koncertih v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma očitno priljubila.”