LJUBLJANA FESTIVAL SE PREDSTAVLJA V TUJINI

09. 05. 2022

Festival Ljubljana s svojo 70-letno tradicijo pomembno dopolnjuje ne le slovensko, temveč tudi mednarodno kulturno zakladnico. Program poletnega festivala smo 5. maja predstavili v salonu klavirjev Bösendorfer dunajskega Musikvereina, predstavitev pa je popestrila nadarjena mlada pianistka Katja Sinkovič.

Festival Ljubljana slavi jubilejnih 70 let. Eden najstarejših mednarodnih festivalov teh razsežnosti s skrbno izbranim in žanrsko raznovrstnim programom pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju v prestolnici, 70. edicija bo na sporedu od 21. junija do 8. septembra.

Program poletnega festivala vsako leto predstavimo tudi na novinarskih konferencah v tujini, in sicer v Trstu, Zagrebu in Celovcu, letošnji jubilej pa smo tuji javnosti prvič predstavili tudi na Dunaju. Novinarska konferenca je potekala v salonu klavirjev Bösendorfer dunajskega Musikvereina, gostje so bili veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Avstriji, njegova ekscelenca gospod Aleksander Geržina, intendant Dunajskih filharmonikov, gospod Michael Bladerer, ter direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, Darko Brlek. Predstavitev programa je popestrila nadarjena pianistka Katja Sinkovič, ki je zaigrala skladbi Nocturno op. 26(a) št. 10 in Etida op. 30 št. 1, s katerima se je poklonila pred kratkim preminulemu slovenskemu skladatelju Janezu Matičiču.

Vstopnice za prireditve 70. Ljubljana Festivala so že v prodaji na ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, na Eventimovih prodajnih mestih in Petrolovih bencinskih servisih.

Vabimo vas, da si v video arhivu ogledate posnetek novinarske konference.