Lepotica in zver navdušila že 50.000 gledalcev

17. 05. 2023

Zagrebško mestno gledališče Komedija je uspešno izvedlo že sedemindvajset razprodanih predstav glasbene uspešnice Lepotica in zver. Vrhunski solisti, izkušeni zbor, balet in orkester gledališča so muzikal na odru Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskega oživili v vsej veličini.

Zagrebško mestno gledališče Komedija, ustanovljeno leta 1950 in specializirano za muzikale, je v sodelovanju z Disneyjem ter podjetjem Music Theatre International oživilo romantično-fantazijski muzikal. Lepotica in zver je zgodba o potovanju Belle, samosvoje lepotice, ki jo Zver kot ujetnico zapre v svoj pravljični grad. Sčasoma se Zver oziroma začarani princ, ki ga je čarovnica zaradi svoje arogance spremenila v pošast, z Bellino pomočjo nauči ljubiti in biti ljubljen. Gre za verjetno edino pravljico, v kateri princ ne osvobodi dekleta, ampak ona njega.

Režiser in koreograf muzikala je Leo Mujić, zasedba pa uspešno nastopa pod glasbenim vodstvom Krešimirja Batinića in Davorja Kelića. Številno zasedbo sestavljajo Vanda Winter in Buga Marija Šimić v naslovni vlogi Lepotice, Igor Drvenkar in Ivan Glowatzky v vlogi Zveri, Fabijan Pavao Medvešek in Matko Knešaurek (Gaston), Dražen Bratulić in Đani Stipaničev (Lumière), Igor Mešin in Goran Malus (Din Don), Renata Sabljak in Jasna Bilušić (gospa Kamilica), Ognjen Milovanović in Jan Kovačić (Lefou) ter drugi.

Znamenit muzikal si lahko ogledate na 71. Ljubljana Festivalu, 3., 4., 6. in 7. julija ob 21.15 v Poletnem gledališču Križank. Sicer pa bodo zadnje predstave njihove sezone na sporedu še 15. in 16. maja ter 3., 4., 6. in 7. junija v zagrebški Koncertni dvorani Vatroslava Lisinskega.