Koncerti orkestra Akademija za staro glasbo

10. 12. 2020

Orkester Akademija za staro glasbo iz Cambridga je pripravil izbor enajstih koncertov s številnimi priznanimi solisti. Koncerti so bili objavljeni v okviru serije »Streaming Sundays«, s katerim je orkester v tem nenavadnem letu ljubiteljem klasične glasbe popestril nedeljske popoldneve. Vsi koncerti so dostopni na Youtube kanalu orkestra.

Vabljeni k poslušanju.

Handlove junakinje z Mary Bevan in Jennifer France

Sopranistiki Mary Bevan in Jennifer France sta ob spremljavi Akademije za staro glasbo pod taktirko Laurenca Cummingsa zapeli Handlova najveličastnejša dela za sopran.

Sound the Trumpet z Davidom Blackadderjem in Sorayo Mafi

Na koncertu Sound the Trumpet je kraljevi poročni trobentač David Blackadder nastopil s sopranistko Sorayo Mafi, orkestru pa je dirigiral Chad Kelly. Prisluhnili boste lahko delom H. Purcella, J. Handla, J. S. Bacha, G. Torellija in B. Galuppija.

Handlov Mesija s solisti iz VOCES8

Orkestru Akademija za staro glasbo pod dirigentsko palico Barnabyja Smitha so se pri izvedbi priljubljenega Handlovega oratorjija Mesija pridružili glasbeni skupini Apollo 5 in VOCES8 ter zbor Fundacije VOCES8.

Bach in Haydn z Viktorijo Mulovo in Jamesom Hallom

Prisluhnite interpretacijam skladb J. S. Bacha, J. Handla in M. M. Grimani, mednarodno priznane violinistke Viktorije Mulove, vzhajajočega kontratenorista Jamesa Halla in dirigenta Richarda Egarrja.

Figarova svatba

Koncertna izvedba Mozartove komične opere z dirigentom Richardom Egarrjem in izvrstnimi solisti.

Umetnost lutnje z Thomasom Dunfordom

Prisluhnite delom A. Vivaldija, J. S. Bacha in D. Buxtehudeja v zvokih lutnje z virtuoznim Thomasom Dunfordom in Akademijo za staro glasbo.

Koncertna izvedba Ecclesove opere Semele z Opero J. Handla iz Cambridga

Akademija za staro glasbo je z Opero J. Handla in Glasbeno šolo za zgodnjo glasbo iz Cambridga izvedla angleško baročno opero Semele Johna Ecclesa.

Pasijon sv. Janeza

Skupaj z VOCES8 in štipendisti VOCES8 se je Akademija za staro glasbo leta 2019 predstavila na Mednarodnem glasbenem festivalu opatije Milton z veličastnim Bachovim Pasijonom sv. Janeza.

Mozartov koncert za klarinet, arije in simfonije z Michaelom Collinsom

Na koncertu Mozartovih in Salierijevih del sta nastopila klarinetist Nicola Boud in sopranistka Soraya Mafi z orkestrom Akademija za staro glasbe, ki mu je dirigiral Michael Collins.

Handlova Agrippina

Opera Agrippina je bila uprizorjena leta 2018 na Festivalu Grange v režiji Walterja Sutcliffa in pod umetniškim vodstvom Michaela Chanca. Uprizoritev odlikuje izvrstna zasedba solistov ob spremstvu Akademije za staro glasbo pod vodstvom Roberta Howartha.

Veselite se! z Rowanom Piercom in Davidom Blackadderjem

Koncert del J. S. Bacha, J. Handla, A. Corellija in H. Purcell s sopranistko Sorayjo Marfo in trobentačem Davidom Blackadderjem.

Vir: aam.co.uk