Katharina Kegler

Katharina Kegler je študirala pri Tiborju Hazayu v Freiburgu in v mojstrskem razredu pri Johnu Perryju v Houstonu (ZDA). Prejela je šestmesečno štipendijo uglednega kanadskega centra za umetnost Banff (Banff Centre for the Arts) v Kanadi, kjer sta ji Gilbert Kalish in David Takeno dala nov ustvarjalni zagon.

Njena vsestranska ustvarjalnost – dejavna je kot solistka, komorna glasbenica in klavirska spremljevalka – se kaže v sodelovanju z uglednimi umetniki, kot so Martin Spangenberg, Mario Caroli, Dashon Burton in Diego Chenna. Skupaj s trobentačem in skladateljem Anthonyjem Plogom se je v prvi vrsti posvetila sodobni ameriški književnosti; s pozavnistom Branimirjem Slokarjem pa jo povezuje dolgoletno sodelovanje na mojstrskih tečajih in koncertih.

Koncertna potovanja in mojstrski tečaji so jo popeljali v številne evropske dežele, na Srednji vzhod, Kitajsko, v Kanado, na Japonsko ter v Brazilijo. Katharina Kegler je redna uradna spremljevalka na glasbenem tekmovanju ARD-Wettbewerb. Iskana je kot pianistka za orkester in spremljevalka na avdicijah (med drugim za simfonični orkester radia SWR, simfonični orkester v Baslu, katarski filharmonični orkester ). Radijski in televizijski posnetki so nastali za francoski radio France Musique, radio DRS (Švica) in RTV Slovenija, izdaje zgoščenk pa za založbe Ars Musici, Summit Records, Chrismon in Hänssler. Nadaljnja faseta njenega umetniškega opusa sta na primer predstavitvena koncerta o slikarju Paulu Kleeju in hrvaški skladateljici Dori Pejačević. Leta 2012 je ustanovila cikel koncertov Musikfest Ebringen in do leta 2016 prevzela njegovo umetniško in organizacijsko vodstvo.

Na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu je najprej delala kot nadomestna profesorica klavirja, od leta 1992 pa je tam zaposlena kot korepetitorka.