Festival Ljubljana čestita in pozdravlja!

21. 06. 2022

Edward Clug, najsvetlejša zvezda slovenskega baleta je za svoje izjemne umetniške dosežke na področju baletne in koreografske ustvarjalnosti prejel novo veliko priznanje. S srebrnim redom za zasluge ga je tokrat odlikoval predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Na Festivalu Ljubljana se pridružujemo čestitkam in se z velikimi pričakovanji veselimo njegovih koreografij Svatba & Posvetitev pomladi 11. julija v Križankah v izvedbi Baletnega ansambla SNG Maribor, ki ga izjemno uspešno vodi že dvajset let.

Prav tako smo se izjemno razveselili velikega uspeha naše koprodukcijske predstave Vsi Ptice. Na letošnjem 57. Festivalu Borštnikovo srečanje sta bili nagrajeni igralki Nataša Barbara Gračner – z Borštnikovo nagrado za igro in Lina Akif – z Borštnikovo nagrado za mlado igralko. Predstava, ki je nastala v letu 2020 v koprodukciji Mini Teater, Mestnega gledališča Ptuj in Festivala Ljubljana je vsakokrat požela veliko navdušenje občinstva.

Vesela novica pa prihaja tudi iz Berlina, kjer po daljšem zdravljenju uspešno okreva sloviti dirigent in pianist, maestro Daniel Barenboim. Enemu največjih glasbenih umetnikov našega časa želimo čimprejšnjo vrnitev v koncertne dvorane, med drugim tudi na oder našega jubilejnega 70. Ljubljana Festivala. Maestro bo s svojim orkestrom West-Eastern Divan Orchestra nastopil 7. in 8. avgusta v Cankarjevem domu. Na drugem koncertnem večeru pa se jim bo pridružil eden izmed najbolj zaželenih pianistov na svetu, Lang Lang.