BRAHMS TRIO

Moskva

17. julij 2014
20.00
Križevniška cerkev, Križanke
14€

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Nikolaj Sačenko, violina
Kiril Rodin, violončelo
Natalija Rubinstein, klavir

Woo Yun Kim, klarinet

Program

R. Strauss: Trio za violino, violončelo in klavir v D-duru, št. 2
J. Brahms: Trio za klarinet, violončelo in klavir v a-molu, op. 114
D. Šostakovič: Trio za violino, violončelo in klavir v e-molu, op. 67

Trio Brahms iz Moskve je klavirski trio, ki je leta 1993 zmagal na 13. mednarodnem tekmovanju za komorno glasbo v italijanskem mestu Trapani in leta 1996 na 1. mednarodnem tekmovanju za komorno glasbo Joseph Joachim v Weimarju. Vsi trije člani ansambla so diplomanti Konservatorija Čajkovski in Ruske akademije za glasbo Gnesin, pobudo za nastanek tria pa je dala pianistka Natalija Rubinstein. K sodelovanju je povabila še violinista Nikolaja Sačenka in violončelista Kirila Rodina. Glasbeniki so se prvič javno predstavili leta 1991, že štiri leta pozneje so postali stalni ansambel Moskovske državne filharmonične družbe, leta 1998 in 2006 pa jih je nagradil tudi ruski predsednik.

Trio Brahms iz Moskve redno nastopa v vseh pomembnih ruskih dvoranah, z enako velikim uspehom pa tudi v zahodni Evropi, Avstraliji in Južni Koreji. Že od leta 1994 so redni gostje jesenskega Festivala v Moskvi in se tako pridružujejo najboljšim umetnikom, kot so Natalija Gutman, Godalni kvartet Borodin, Moskovski klavirski trio, Nikolaj Petrov in drugi.

Že leta 1998 so umetniki ustanovili posebno fundacijo, ki skrbi za uresničitev številnih dobrodelnih programov na področju kulture.

Pomembne informacije

Splošni pogoji