Dokumentarec v poklon Enniu Morriconeju

11. 11. 2020

V spomin nedavno preminulemu skladatelju Enniu Morriconeju se je v njegovem studiu Forum Music Village v Rimu zbralo pet njegovih najbližjih sodelavcev, ki jih je Morricone poimenoval kot svojo »sanjsko ekipo« (the Dream Team): argentinski organist Giorgio Carnini, kitarist Bruno Battisti D’Amario, saksofonist Gianni Oddi, pianist Enrico Pieranunzi in vokalist Edda Dell’Orso. Glasbeniki so se zbrali, da bi prisluhnili prvemu skladateljevemu posthumnemu albumu Morricone Segreto, na katerem je sedem do sedaj še neobjavljenih skladb za komorni orkester. Sanjski ekipi sta se pridružila tudi Marco Patrignani, predsednik Forum Music Villaga, in Morriconejev najstarejši sin, Marco.

Forum Music Village danes velja za enega izmed hramov filmske glasbe, v katerem je tekom 50-ih let Morricone razvil svoj značilen zvok in dal glas tudi številnim drugim mednarodno priznanim umetnikom.Morricone je v svoji bogati karieri ustvaril več kot 600 originalnih filmskih skladb in velja za glasbeno legendo italijanskega in ameriškega filma 20. stoletja, s svojim delom pa je imel pomemben vpliv na številne generacije glasbenikov in filmskih režiserjev. Album Morricone Segreto razkriva skladateljeva manj znana dela, ki so nastala v njegovem najbolj plodovitem obdobju med 60-timi in 80-imi leti 20. stoletja.

Vtise omenjenih glasbenikov o albumu, pri katerem so sodelovali tudi sami, in njihove spomine na skladatelja si lahko ogledate v kratkem dokumentarnem filmu Celebrating Ennio Morricone: The Secrets Behind His Genius, ki je bil objavljen na skladateljev rojstni dan (10. november). Letos bi praznoval 92 let.