Delavnica Festivala Ljubljana v okviru projekta #Synergy

28. 09. 2021

Projekt #synergy je sofinanciran iz programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa z namenom okrepitve kulturnega sodelovanja in konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih industrij na Zahodnem Balkanu. Cilj projekta je povečati zmogljivost klasične glasbene industrije na območju Zahodnega Balkana z nadnacionalnim in mednarodnim delovanjem z ustvarjanjem priložnosti za razvoj novih spretnosti ter pridobivanjem strokovnih izkušenj in strokovnega znanja kulturnih strokovnjakov, skladateljev in nastajajočih izvajalcev.

Projekt poudarja potrebo po sodelovanju med Zahodnim Balkanom in državami Evropske unije na področju klasične sodobne glasbe ter povezuje šest pomembnih umetniških glasbenih festivalov iz regije – KotorArt Don Branko’s music days (Črna Gora), Dubrovnik Summer Festival (Hrvaška), Belgrade Summer Festival (Srbija), Festival Ljubljana (Slovenija), Festival Vox Baroque (Albanija), Chopin Piano Fest Priština (Kosovo). Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Na Festivalu Ljubljana v okviru projekta #synergy organiziramo delavnico, na kateri bomo obravnavali financiranje klasične glasbe in umetnosti. Delavnica bo vključevala vse projektne partnerje, ki bodo delili svoje znanje in izkušnje, poleg tega pa bomo k udeležbi povabili lokalne kulturne menedžerje ter strokovnjake in predstavnike organizacij, ki delujejo v glasbenem sektorju in umetnostnem managementu.

Delavnica: Financiranje klasične glasbe: Različne možnosti financiranja in načini za dosego finančne trajnosti
Organizator: Festival Ljubljana
Gostje:
Darko Brlek, direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana
Andrej Drapal, svetovalec pri Consensus
Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana
Tibor Mihelič Syed, direktor Slovenskega mladinskega gledališča

Delavnica bo potekala v torek, 5. oktobra 2021, ob 11. uri v Viteški dvorani Križank. Uradni jezik delavnice je angleščina. Potekal bo prenos v živo na spletni strani Festivala Ljubljana.