Častni naziv Kongresni ambasador Slovenije 2021

22. 11. 2021

V sredo, 17. novembra, je potekala spletna podelitev častnih nazivov Kongresni ambasador / ambasadorka Slovenije 2021. Komisija Slovenskega ambasadorskega programa je imenovala 17 dobitnikov letošnjega naziva, ki pokrivajo področja znanstveno-strokovnih dogodkov, gospodarstva, športnih dogodkov in področja »Rising star«. Med prejemniki častnega naziva Kongresni ambasador Slovenije za področje znanstveno-strokovnih dogodkov je tudi direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, Darko Brlek.

Komisija Slovenskega ambasadorskega programa je na predlog destinacijskega kluba Ljubljana Darka Brleka izbrala za organizacijo dogodka 66. Generalna skupščina Evropskega združenja festivalov (Arts Festivals Summit 2018), ki ga je v letu 2018 gostil Festival Ljubljana. Za nominacije so se potegovali znanstveno-strokovni dogodki in srečanja, izvedeni med leti 2018 in 2020, ki so gostili vsaj polovico udeležencev iz tujine, prednost pa so imela srečanja tistih združenj, ki so izrednega mednarodnega pomena, s čimer Slovenijo umeščajo na zemljevid atraktivnih in perspektivnih destinacij.

Celotno podelitev si lahko ogledate na povezavi: Slovenski ambasadorski program 2021 | Spletna podelitev častnih nazivov on Vimeo

Več o častnem nazivu Kongresni ambasador/ambasadorka Slovenije in ostalih prejemnikih si lahko preberete tukaj:
Častni naziv Kongresni ambasador / ambasadorka Slovenije 2021 prejelo 17 izjemnih posameznikov | I feel Slovenia

Vsem dobitnikom častnih nazivov iskreno čestitamo!