Božični album šarmantnega Jonasa Kaufmanna

22. 12. 2020

Prvi Kaufmannov božični album It’s Christmas!, ki je izšel 13. novembra, je izbor štiridesetih pesmi z vsega sveta, ki tenorista spominjajo na praznični čas in bodo božično vzdušje zagotovo pričarale tudi vam.

Album vključuje bogato zbirko tradicionalnih nemških prazničnih pesmi, kot so O du fröliche, O Tannenbaum, Still, still, still, ki jih je v njegovem otroštvu ob božični jelki prepevala Kaufmannova družina. Raznolikost albuma se odraža tudi v vključitvi redkih nemško-alpskih božičnih pesmi ob spremljavi harfe.

Poleg tega boste lahko prisluhnili angleškim pesmim, kot so What Child is This, In the Bleak Midwinter in svetovno poznanima Sveta noč ter Tiha noč, album pa prav tako vključuje priljubljene ameriške »evergreene«, kot so Let It snow!, Let It Snow!, Let It Snow!, Winter Wonderland, The Christmas Song, Have Yourself a Merry Little Christmas in White Christmas.

Kaufmann, ki je letos prvič nastopil tudi na Ljubljana Festivalu, tradicionalne božične pesmi in himne poje ob spremljavi Orkestra Akademije Mozaretum pod taktirko Jochena Riedra, ameriške pesmi pa skupaj s kölnskim WDR Studio Big Bandom pod vodstvom Wielanda Reissmana in s trobentačem Tillom Brönnerjem.