Annalisa Orlando

Annalisa Orlando, rojena leta 1991, je začela igrati klavir pri sedmih. Leta 2012 je z odliko diplomirala na Konservatoriju Tita Schipe v Lecceju in študij nadaljevala na Konservatoriju Nina Rote v Monopoliju, kjer je magistrirala summa cum laude ter s posebno pohvalo. Med študijem se je pogosto udeleževala mojstrskih tečajev pri priznanih pianistih, kot je Evgenij Sinajski.

Udeležila se je mojstrskih tečajev pri velikih pianistih, kot so Michele Marvulli, Aldona Budrewicz-Jacobson, Jeffrey Swann, Andrea Lucchesini, Marisa Somma, Cristiano Burato, Thomas Hell, Evgeny Sinaiski. Bila je tudi udeleženka 8. nemške Lied Academy Trossingen.


Osvojila je prva mesta na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih (finalistka na “Nuova Coppa Pianisti ed.2012-Osimo” in drugo mesto na tekmovanju “XVI Pietro Argento”). Na tekmovanju “XII Società Umanitaria Competition” v Milanu in na “Premio Lamberto Brunelli” za najboljšo diplomatko leta 2013 v Vicenzi je prejela tudi posebno omembo žirije. Z izvedbo Beethovnovega prvega klavirskega koncerta op. 15. je osvojila prvo nagrado na tekmovanju “Eurorchestra-Lions Costanza d’Altavilla” leta 2014. Na podelitvi Coop Music Awards 2018 je z violinistom Marcom Gialluco osvojila posebno nagrado.

Annalisa Orlando redno nastopa kot solistka in komorna glasbenica po vsej Italiji, večkrat koncertira tudi v Nemčiji, Veliki Britaniji, Belgiji, Švici. Nastopala je na produkcijah Državnega orkestra konservatorijev, Orkestra Konservatorija Tita Schipe, Državnega gledališča v Mannheimu, s Stuttgartskimi filharmoniki in ansamblom Klangforum iz Heidelberga. Kot solistka je igrala z Orkestrom Konservatorija Nina Rote in Evroorkestrom iz Barija. Kot pianistka s posebno afiniteto do komorne glasbe se je specializirala v repertoarju za petje in violino in veliko dela s priznanimi pevci in violinisti. Več časa je korepetirala na oddelku za violino na Visoki šoli za glasbo v Mannheimu, kjer je tudi sama opravljala specializacijo.

Posebno se zanima za sodobno glasbo in dela s sodobnimi skladatelji (Federico Gardella, Jalalu Kalvert Nelson). Je štipendistka različnih fundacij (Yehudi Menuhin-LMN Rhein Neckar, Rotarijski klub iz Ludwigshafna, fundacija Kagel-Burghardt). Od leta 2019 dela kot korepetitorka na oddelku za violino na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu.