1. Mednarodno klavirsko tekmovanje Festivala Ljubljana na Mezzo TV

23. 06. 2023

Vabimo vas, da si 25. junija ob 21.30 na francoskem Mezzo TV, eni izmed vodilnih televizijskih hiš, posvečenih klasični glasbi in jazzu, premierno ogledate posnetek finalnih večerov 1. Mednarodnega klavirskega tekmovanja Festivala Ljubljana. Premieri bo do 4. julija sledilo še pet ponovitev.

Tekmovanje, ki je bilo prvo takšnih razsežnosti pri nas, je potekalo od 25. februarja do 4. marca 2023, udeležilo pa se ga je 22 pianistov iz 14 držav, rojenih med letoma 1992 in 2006. Prvo mesto je zasedel Kai-Min Chang iz Tajvana, ki je v finalni etapi zaigral Koncert za klavir in orkester št. 3 v D-molu, op. 30 S. Rahmaninova.

Umetniški vodja tekmovanja Epifanio Comis pravi, da je “tekmovanje v glasbenem svetu že zasedlo posebno mesto, saj je nastalo v okviru znanega in prestižnega evropskega festivala”.

Mednarodno klavirsko tekmovanje bo ponovno potekalo v letu 2026.

Vljudno vas vabimo tudi k spremljanju programa 71. Ljubljana Festivala. Vstopnice so v prodaji na ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, na bencinskih servisih in ostalih Eventimovih prodajnih mestih.