Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Tango story – V objemu virtuozne strasti

Irena Yebuah Tiran, mezzosopran
Tango kvintet
Sara Grdan & Ivan Terrazas
Nino Mureškić, Pavle Ravnohrib

30. julij 2021
21.00
Kongresni trg
29 €, 25 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Obveščamo vas, da bosta na dogodku Tango story namesto plesalcev Andreje Podlogar in Blaža Bertonclja, ki sta zaradi bolezni morala odpovedati svoj nastop, nastopila Sara Grdan in Ivan TerrazasDogodek bo izveden na Kongresnem trgu, kot je bilo načrtovano.

 


Irena Yebuah Tiran, mezzosopran

Tango kvintet:
Borut Zagoranski, harmonika
Matija Krečič, violina
Marko Korošec, kitara
Žiga Golob, kontrabas
Mladen Delin, klavir

Sara Grdan & Ivan Terrazas, tango plesalca

Posebna gosta:
Nino Mureškić, tolkala
Pavle Ravnohrib, recitator

Tango story je nastal leta 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj v sodelovanju s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovićem. Neverjetno osebna in čarobno virtuozna glasbeno-plesna zgodba o tangu je po Evropi in na ameriških tleh doživela velik uspeh. Pripoved o čutnem argentinskem plesu, ki so ga iz temin pristaniških nočnih lokalov, gostiln in bordelov v umetnost povzdignili skladatelj Ástor Piazzolla in številni drugi jazzovski mojstri, kot je Carlos Gardel, bosta pripovedovala karizmatična mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran in priznani dramski igralec Pavle Ravnohrib. Tokrat se vrača v hipnotični igri mednarodno uveljavljenih glasbenikov Tango kvinteta, ki se mu bo pridružil izvrstni tolkalist Nino Mureškić.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.