Joss Stone

2. avgust 2014
20:00
Koncert je v Kinu Šiška
39,90 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Joss Stone je zagotovo ena najboljših britanskih soul izvajalk novejše generacije. Po dobrih desetih letih trajajoči karieri in šestih albumih pa tudi najbolje prodajana britanska izvajalka vseh časov.

Joss je leta 2003, kot 16-letna pevka presenetila glasbeno javnost z večkrat platinastim prvencem ‘The Soul Sessions’ na katerem je tudi velika uspešnica ‘Super Duper Love (Are You Diggin’ on Me?) Pt. 1′. Melodičen sodoben soul, prijetno raskav in energičen vokal ter pozitivna energija so prepričali tako poslušalce kot kritike. Podobno uspešno se je leto kasneje godilo drugemu albumu’Mind Body & Soul’ na katerem je bila uspešnica ‘You Had Me’. Tako za pesem, kot album je leta 2005 prejela nominacijo za nagrado Grammy in bila najmlajša britanska izvajalka, katere album je pristal na prvem mestu domače lestvice albumov.

Leta 2007 je sledil album ‘Introducing Joss Stone’ s katerim je končno dosegla tudi ameriški trg in na lestvici Billboardovih 200 albumov pa pristala med prvimi petimi albumi, kar je pomenilo drugo najboljšo uvrstitev britanske solo izvajalke. Leta 2009 je izšel ‘Colour Me Free!’ in se uvrstil mednajboljših 10 Billboardovih albumov. Šlo je za zadnji album, ki ga je izdala za matično založbo, saj je tri leta kasneje album ‘LP 1′ ustvarjala pod okriljem lastne založbe ter ob avtorski in producentski pomoči soustanovitelja zasedbe Eurythmics, Davida A. Stewarta. Leta 2012 je izdala nadaljevanje prvenca z naslovom ”The Soul Sessions Vol. 2’, ki hkrati predstavlja tudi četrti zaporedni album s katerim je dosegla deset najboljših na Billboardovi lestvici.

Joss Stone je ena najbolje prodajanih in kritiško sprejetih izvajalk, najbolje prodajana soul pevka in najbolje prodajana britanska glasbenica vseh časov. V svoji karieri je za zdaj prodala že več kot 14 milijonov albumov po celem svetu, poleg mnogih ostalih prejela tudi dve glasbeni nagradi Brit in enega Grammyja od petih nominacij. Sodelovala je z mnogimi svetovno znanimi glasbeniki (John Legend, Jeff Beck, Mick Jagger, Damien Marley, Angie Stone, The Roots, Herbie Hancock, Patti LaBelle, Stevie Wonder …) kar samo še potrjuje njene izvajalske kakovosti.

Joss Stone se je leta 2009 že predstavila slovenskim poslušalcem na celodnevnem glasbenem dogodku, kjer so nastopili tudi nekateri najbolj znani slovenski izvajalci. Tokrat pa se bo ta svetovna glasbena zvezdnica predstavila sama in v Križankah zagotovo pripravila pravo novodobno soul poslastico.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji