IGRA V GLINI

Mala likovna kolonija

19. julij 2018
10.00-12.00
Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

IGRA V GLINI

Kiparstvo je predvsem umetnost izražanja z oblikami in telesi, kjer lahko z gnetenjem in modeliranjem izrazimo svoje misli. Vsak stik z glino je raziskovanje tega materiala in njegovih možnosti. Na delavnici bodo otroci valjali, stiskali in oblikovali z glino ter tako razvijali fine motorične spretnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOJANA RISTEVSKI, mentor

Bojana Ristevski je leta 2009 diplomirala na Beograjski Fakulteti za uporabne umetnosti iz smeri Unikatna keramika. Sodelovala je na mnogih mednarodnih razstavah in umetniških kolonijah. Danes živi in dela v Ljubljani, kjer ima na Resljevi 10 svojo galerijo Juha studio keramike.  Na ustvarjalni delavnici za otroke v okviru festivala bodo tema Izmišljene živalice.

www.bojanaristevski.com

https://www.facebook.com/juhakeramika/

https://www.instagram.com/juhakeramika/

___________________________________________________________________________________________________________________

USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE

V sklopu 66. Ljubljana Festivala bodo organizirane različne tematske delavnice. Namenjene bodo predvsem ustvarjalnim šolskim otrokom. V sodelovanju s strokovno usposobljenimi mentorji bomo prispevali k razvoju umetniškega  talenta, spodbujali njihovo kreativnost ter jih seznanjali z različnimi umetniškimi zvrstmi. Poletnih kreativnih delavnic se bodo lahko udeležili vsi otroci, z veliko željo po spoznavanju umetnosti. Vse delavnice bodo brezplačne.

Maja Stojanov, vsebinski koncept

Katarina Kukovič, koordinatorka projekta

MALA LIKOVNA KOLONIJA

Na Ljubljana Festivalu bodo kot spremljevalni del programa organizirane različne vodene tematske delavnice. Namenjene bodo ustvarjalnim šolskim otrokom. V počitniški program se bodo lahko vključili otroci brez  predhodnega predznanja. V sodelovanju s strokovnimi pedagogi na svojem področju želimo pri otrocih vzpodbuditi njihovo lastno kreativnost, jih seznaniti z različnimi umetniškimi teorijami in tehnikami. Predvsem pa jim želimo odpreti nova obzorja na njihovi kreativni poti. Delavnice bodo potekale v sproščenem vzdušju Plečnikovih Križank. Vse delavnice bodo brezplačne.

Izvajalci projekta:

Strokovni mentorji na področju likovne umetnosti

Maja Stojanov, splošno vsebinski koncept

Katarina Kukovič, koordinatorka projekta

RAZSTAVA VSEH DEL: 20. 7. ob 11.30. uri v Križankah

Otrokom želimo likovno umetnost čim bolj približati ter v njih spodbuditi zavedanje trenutkov, prizorov in izkušenj iz vsakdanjega otroškega igrivega življenja, ki jih bodo s svojo domišljijo in s pomočjo naših mentorjev lahko upodabljali v raznovrstnih likovnih izrazih. Z nami bodo arhitektka Ženja Maher, ustvarjalka Bibi Bobnar, kiparka Polona Demšar.

 Ena prijavnica za Malo likovno kolonijo velja za cel teden!

[ninja_forms_display_form id=15]

Pomembne informacije

Splošni pogoji