Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Orkester Sanktpeterburške filharmonije

Nikolaj Aleksejev, dirigent
Solist: Dimitrij Maslejev, klavir

3. julij 2017
20.00
Cankarjev dom
49, 39, 29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Orkester Sanktpeterburške filharmonije

Nikolaj Aleksejev, dirigent

Solist:
Dimitrij Maslejev, klavir

Program:

P. I. Čajkovski: Koncert za klavir in orkester št. 1 v b-molu, op. 23

***

S. Rahmaninov: Simfonični plesi, op. 45

Zaradi bolezni maestra Jurija Temirkanova, bo orkester Sanktpeterburške filharmonije nastopil pod taktirko Nikolajeva Aleksejeva, namestnika šefa dirigenta in umetniškega vodje orkestra. Solist bo virtuoz Dimitrij Maslejev, zmagovalec zadnjega pianističnega tekmovanja Čajkovskega. Izvedel bo znameniti Koncert za klavir in orkester št. 1 P. I. Čajkovskega.

Sloviti Orkester Sanktpeterburške filharmonije je najstarejši simfonični orkester v ruski deželi. Njegove korenine segajo v leto 1882 na dvor carja Aleksandra III, skozi svojo zgodovino pa se je večkrat preimenoval. Orkester je močno zaznamovalo 50-letno obdobje pod vodstvom znamenitega dirigenta Jevgenija Marvinskega od leta 1938, ki je z orkestrom od 1946 dalje gostoval tudi na mednarodnih odrih in dosegel mednarodni ugled. Leta 1988 ga je nasledil Jurij Temirkanov, ki ima naziv šefa dirigenta in umetniškega vodje orkestra. S številnimi nagradami ovenčani dirigent nadaljuje uspešno zgodbo orkestra s slovesom izjemnega interpreta domačega ruskega repertoarja, ki ga vselej predstavlja na turnejah.

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji