Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Orkester Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga – Zaključek 65. Ljubljana Festivala

Valerij Gergijev, dirigent

31. avgust 2017
20.00
Cankarjev dom
69, 59, 49, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Valerij Gergijev, dirigent

Solist:
Behzod Abduraimov, klavir

Program:

L. van Beethoven: Simfonija št. 4 v B- duru, Op. 60

S. Prokofjev:  Klavirski koncert št. 1 v Des-duru, Op. 10

***

D. Šostakovič: Simfonija št. 5 v d-molu, Op. 47

 

Orkester Mariinskega gledališča je eden najstarejših glasbenih ansamblov v Rusiji. Imel je čas krstiti številne opere in balete Čajkovskega, Glinke, Musorgskega, Rimskega-Korsakova, Šostakoviča, Hačaturjana, Asafjeva. Od leta 1988 deluje pod glasbenim  vodstvom Valerija Gergijeva, ki je znatno razširil repertoar orkestra, tako da danes med drugim obsega vse simfonije velikih simfonikov, kot so Beethoven, Brahms, Mahler, Prokofjev, Sibelius, Šostakovič. Kariera maestra Gergijeva, enega najbolj karizmatičnih dirigentov današnjega časa, je vezana na najuglednejše orkestrske in operne institucije, kjer redno gostuje; med 1995–2008 je bil šef dirigent Rotterdamske filharmonije in ostaja njen častni dirgent, v letih 2007–2015 je bil šef dirigent Londonskega simfoničnega orkestra, od jeseni 2015 vodi Muenchenske filharmonike. Za sklepni večer 65. Ljubljana festivala se imenitni glasbeni zasedbi pridružuje vse bolj uveljavljeno pianistično ime Behzod Abduraimov iz Uzbekistana.

 

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji