Obveščamo vas, da se koncert Tomaža Domicelja Peta akustika zaradi slabe vremenske napovedi prestavi na nedeljo, 5.7.2020, ob 21. uri v Preddverje Križank. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da velja isti sedežni red, menjava vstopnic ni potrebna. Hvala za razumevanje.

Križanke – središče vaših doživetij

Biser preteklosti…

Križanke so kraj nekdanjega samostanskega kompleksa nemškega viteškega reda iz 13. stoletja, ki so ga z leti prenavljali številni renesančni arhitekti.

Med letoma 1952 in 1956 so Križanke zaupali v roke Jožeta Plečnika, ki je v 20. in 30. letih s svojimi sodobnimi pristopi že pomembno preoblikoval središče Ljubljane. Ustvaril je edinstveno prizorišče za umetniške dogodke, njegovo delo pa sta nadaljevala Anton Bitenc in Viktor Molk s postavitvijo poletnega gledališča na kraju nekdanjega samostanskega vrta.

Ljubljana je tako prav v središču mesta dobila edinstveno gledališče z odlično akustiko.

Poletno gledališče obratuje brez strehe.… za nepozabni danes

Kdor je že kdaj vstopil v Križanke, ve, da se v njih pretaka prav posebna, skrivnostna energija.

Njihova nepozabna lepota v trenutku navduši vse, ki sprehodijo svoje oči po tem čudovitem arhitekturnem biseru. V njem se dobro počuti prav vsak, pa naj bo obiskovalec katere izmed prireditev Festivala Ljubljana ali zgolj naključni mimoidoči.

Zdaj je prekrasni ambient Križank na voljo tudi vam, da v njem očarate in zapeljete svoje goste.


Več kot si lahko želite

Križanke so mnogo več kot le poletno gledališče. Poseben pečat jim poleg privlačne zgodovine
in edinstvene arhitekture daje tudi dejstvo, da so intimno zatočišče sredi pisanega mestnega vrveža.

Prostori Križank so zato idealni za različne vrste srečanj:

• predstave, razstave, modne revije in koncerte,
• predavanja, okrogle mize in seminarje,
• novinarske konference, produktne predstavitve in medijske dogodke,
• poslovna srečanja, sprejeme,
• zabave, poroke, klubske zabave, športne prireditve in druženje kar tako.

Za svojo prireditev lahko izberete Viteško dvorano, Peklensko dvorišče, Križevniško cerkev, Preddverje, Pergolo in Poletno gledališče.

Gre za ambiente, prežete z zgodbami preteklosti, dodati pa jim je mogoče tudi sodoben pridih in tako ustvariti nepozabno zgodbo za vas in vaše goste.

Ekipa izkušenih strokovnjakov Festivala Ljubljana vam ponuja kompleksno rešitev pri načrtovanju, pripravi in izvedbi dogodkov.


Kontakt za informacije in rezervacije

Tel: +386 (0)1/241 60 12
info@ljubljanafestival.si

Opremimo po vaši želji

Prostore je mogoče opremiti z avdio- in videotehniko, primerno osvetlitvijo, brezžičnim internetom, po želji pa lahko zagotovimo še oder, klavir, konferenčne mize, razne postavitve sedišč/omizij oz. dodatno opremo po dogovoru. Dodatno so na voljo tudi garderobna soba, predprostor za morebitno registracijo in prostor za kadilce na odprtem notranjem dvorišču.

Cenik najema

Prenos brošure