Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bo posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino. Zaradi menjave ponudnika prodaje vstopnic lahko prihaja do neskladja med lokacijo in datumom posamezne prireditve. Več informacij: https://ljubljanafestival.si/aktualne-informacije-in-vracilo-kupnine-vstopnic/

Prof. Aleksandar Madžar

Aleksandar Madžar se je rodil leta 1968 v Beogradu. Klavir je začel igrati pri Gordani Malinović, ko je bil star šest let, pozneje pa je študiral pri Arbu Valdmi, Elisso Virsaladze in Danielu Blumenthalu v Novem Sadu, Beogradu, Moskvi in Bruslju.

Prejel je nagrade na tekmovanjih v Ženevi in Leedsu ter na tekmovanjih Busoni in Umberto Micheli, debitiral pa je leta 1990 z berlinskimi filharmoniki in Ivanom Fischerjem. Od takrat redno igra po vsej Evropi ter gradi bogato in raznoliko kariero z recitali, koncerti (z Andréjem Previnom, Marcellom Viottijem, Paavom Järvijem, Andrisom Nelsonsom) in komorno glasbo. Bil je tudi na turnejah v Severni in Južni Ameriki, v Južni Afriki, na Daljnem vzhodu in v Avstraliji.

Aleksandar Madžar uči na Kraljevem flamskem konservatoriju v Bruslju in pogosto vodi mojstrske tečaje na drugih šolah.