Peklensko dvorišče

Peklensko dvorišče je najbolj slikovito prizorišče v kompleksu Križank. Njegova posebnost je vzidana mreža luči, ki ustvarja iluzijo zvezdnega neba.

Namen: manjši koncerti, manjše gledališke predstave, sprejemi, novinarske konference, poslovna srečanja, zabave, poroke …

  • Št. sedežev: 100
  • Št. stojišč: 150
  • Površina: 143 m2 (11 x 13 m)

Plečnik je pri prenovi samostanskega kompleksa uporabil renesančno tehniko risanja in zidove obdelal s plastično izstopajočimi figurami, ki izhajajo iz češke srednjeveške umetnosti. Vsi ti elementi prenove so najbolj opazni v Preddverju, kjer si je Plečnik zamislil gledališče na prostem. Idilično pergolo ob samostanskem zidu podpirajo stebri iz knežjega dvorca. Tukaj so različne zgodovinske skulpture in portali.

Namen: simfonični in komorni koncerti, gledališke predstave, koncerti manjših rock ali jazz zasedb, večji sprejemi, modne revije, novinarske konference, poslovna srečanja, zabave, klubske zabave, poroke …

Kontakt za informacije in najeme

ana.gros@ljubljanafestival.si

Opremimo po vaši želji

Prostore je mogoče opremiti z avdio- in videotehniko, primerno osvetlitvijo, brezžičnim internetom, po želji pa lahko zagotovimo še oder, klavir, konferenčne mize, razne postavitve sedišč/omizij oz. dodatno opremo po dogovoru. Dodatno so na voljo tudi garderobna soba, predprostor za morebitno registracijo in prostor za kadilce na odprtem notranjem dvorišču.

Povpraševanje

Prenos brošure