Obveščamo vas, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Tekmovalna žirija

Robert Benz – Nemčija

Nemški pianist Robert Benz je bil rojen leta 1954 v nekdanji Jugoslaviji. Oče ga je začel učiti igrati klavir, ko je bil star štiri leta. Na Univerzi za glasbo v Karlsruheju, kjer ga je učil Naoyuki Taneda, je diplomiral kot dirigent, nato pa se je vpisal na Juilliard v New Yorku in tam je bil študent Rosine Lhevinne in Martina Canina.

Zaslovel je, ko je leta 1974 prejel prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Busoni v Bolzanu in leta 1976 na Liszt-Bartókovem mednarodnem tekmovanju v Budimpešti.
Na začetku obsežne kariere je z orkestri potoval po vsem svetu kot recitalist in solist. Za založbo Thorofon je med drugim posnel tudi vseh 32 Beethovnovih klavirskih sonat. Leta 1990 je postal učitelj za klavir na Univerzi za glasbo v Mannheimu. Odločil se je, da ne bo več nastopal kot solist in se bo raje osredotočil na komorno glasbo.

Od leta 1996 igra v Triu Bamberg kot pianist, odigral in posnel pa je večino repertoarja klavirskega tria. Leta 2005 je postal umetniški direktor Mednarodnega tekmovanja za mlade pianiste v Ettlingenu. Robert Benz danes slovi kot učitelj, redno pa je tudi član žirij na mednarodnih tekmovanjih.