Obveščamo vas, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Tekmovalna žirija

Ick-Choo Moon – Južna Koreja

Ick-Choo Moon, rojen v Koreji, je v časniku Los Angeles Times prejel pohvale za svojo »moč, virtuoznost in mojstrsko obvladovanje barve tonov, ki je živa in evokativna«. Prejel je številne nagrade, na primer na mednarodnih tekmovanjih v Montrealu in Ženevi ter mednarodnem tekmovanju Gine Bachauer na šoli Juilliard. Leta 1989 je prvič nastopil na recitalu v Lincolnovem centru v dvorani Alice Tully in za svoj nastop – za katerega je požel izvrstne kritike – prejel nagrado Williama Petschka. V ZDA je debitiral na nastopih z orkestrom iz Minnesote pod taktirko Stanislawa Skrowaczewskega, pozneje pa je nastopal v številnih državah, med drugim v ZDA, Kanadi, Angliji, Rusiji, na Japonskem in v Koreji. Njegove nastope redno prenašajo po radiu in televiziji v Združenih državah Amerike, Kanadi in Koreji.

Moon je odraščal v ZDA in Kanadi, pa tudi svoji rodni Koreji. Študiral je na Curtisovem inštitutu za glasbo in na Univerzi v Indiani skupaj z Gyorgyijem Sebokom; na zadnji je tudi diplomiral in magistriral z odliko. Doktorat glasbenih umetnosti je pozneje prejel na Juilliardu, kjer je sodeloval s Sascho Gorodnitzkim.

Trenutno je zaslužni profesor za klavir na Seulski nacionalni univerzi v Koreji, učil pa je tudi na UCLA, kjer je vodil oddelek za klavir, in na Univerzi južne Kalifornije. Med poletji je učil in nastopal v glasbenem centru Brevard, na inštitutu Chautauqua, na festivalu MusicAlp v Franciji in na številnih festivalih v Koreji. Bil je tudi član žirij na različnih mednarodnih tekmovanjih, kot so tekmovanja v Clevelandu, Seulu in Hamamatsuju, tekmovanji Franza Liszta in Honens.