Obveščamo vas, da je koncert komornega orkestra Anima Musicae nocoj, 5. avgusta, ob 20.30 zaradi napovedi slabega vremena prestavljen v Slovensko filharmonijo. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da je zaradi spremembe lokacije potrebna menjava vstopnic. Hvala za razumevanje.
V zaprtih javnih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ter razkuževanje rok. Več informacij najdete tukaj.

Primož Kuret: Iz parterja, nekaj spomina

3. september 2020
19.00
Atrij Slovenske matice
/

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Dr. Primož Kuret (1935), ena izmed osrednjih osebnosti muzikologije, je bil predsednik in ustanovitelj Slovenskega muzikološkega društva ter profesor in prodekan na Akademiji za glasbo, od leta 2005 pa tudi zaslužni profesor na Univerzi v Ljubljani in častni član Slovenske filharmonije. V slovenski kulturni javnosti je zagotovo najbolj poznan kot idejni oče muzikoloških simpozijev, ki so v našo državo pritegnili številna svetovno znana imena. Udeležil se je več kot 300 simpozijev po vsej Evropi in skrbel za ozaveščanje mednarodne javnosti o dosežkih slovenske muzikologije in glasbe. Pomagal je snovati tudi Slovenske glasbene dneve, ki že 35 let potekajo pod streho Festivala Ljubljana.

Dr. Primož Kuret je prejemnik veliko uglednih nagrad in priznanj, kot so Betettova listina, avstrijski častni križ za znanost in umetnost I. reda ter državna nagrada Republike Slovenije za življenjsko delo. Prav tako je avtor številnih monografij, tokrat pa se bo predstavil s svojo avtobiografijo, naslovljeno Iz parterja, nekaj spomina, iskrenim zapisom o življenju, ki je bilo kljub vsem oviram posvečeno lepoti glasbe. Predstavitev knjige bo 3. septembra ob 19.00 v atriju Slovenske matice, kjer se bo z avtorjem pogovarjal predsednik Slovenske matice, dr. Aleš Gabrič. Dogodek bo potekal v okviru cikla Matica pod zvezdami, ki ga financira Mestna občina Ljubljana.

Pomembne informacije

Splošni pogoji