Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

LJUBEZENSKE IZPOVEDI

Mate Bekavac, klarinet

16. julij 2020
20.00
Slovenska filharmonija
29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 17. aprila 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije
Mate Bekavac, klarinet

Program:
G. Pelecis: Vse v preteklosti (spominjanje na Oskarja Strocka)
D. Cimarosa: Koncert za klarinet v C-duru
A. Schnittke: Ljubezenske izpovedi
H. Baermann: Adagio za klarinet in godala
G. Kancheli: Ljubezenska pisma
S. Tanejev: Kancona za klarinet in godalni orkester v f-molu
G. Kancheli: Ljubezenska pisma
G. Donizetti: Adagio
G. Kanchelli: Ljubezenska pisma
G. Verdi: Solo iz opere Moč usode
G. Gershwin: Moški, ki ga ljubim
A. Piazzolla: Tango Balet

Klarinetist Mate Bekavac sodi med najizrazitejše pihalce svojega časa. Znan je po svojih poglobljenih in polnokrvnih interpretacijah, prepoznavnem tonu in zavidljivi tehniki. Kot solist nastopa v najuglednejših dvoranah sveta; v Musikverein na Dunaju, v dvorani Čikaških simfonikov, KKL v Luzernu, s proslavljenimi zasedbami, kot so Kremerata Baltica, Philharmonie der Nationen, Camerata Israel, orkester Franz Liszt iz Budimpešte, Simfoniki iz Basla, Frankfurtska opera in orkester Saarskega radia, ter s Salzburškimi, Münchenskimi, Moskovskimi in Zagrebškimi solisti. Bekavac ni znan samo po svoji mojstrski igri, ampak tudi po ekscentričnem glasbenem okusu, s katerim oblikuje koncertne programe. Drzna radovednost ga sili k odkrivanju novih izraznih možnosti. Poleg temeljnih skladb za klarinet od baroka naprej rad izvaja prodorna dela uveljavljenih in mladih sodobnih skladateljev kot tudi tehtna dela redko slišanih skladateljskih imen polpretekle zgodovine. Njegovi nastopi so zato domiselni, avtentični, posebni, vedno elegantno in prefinjeno povezani v homogeno celoto.

V primeru velikega zanimanja bo koncert izveden v Cankarjevem domu. Končna lokacija bo določena na dan dogodka in objavljena na ljubljanafestival.si.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/