Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

LANA TROTOVŠEK, violina
MAKSIM RISANOV, viola
VASILIJ PETRENKO, dirigent
LONDONSKI KRALJEVI FILHARMONIČNI ORKESTER

1. september 2022
20.00
Cankarjev dom
59 €, 49 €, 39 €, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji


  • V Koncertantni simfoniji za violino, violo in orkester, eni najlepših Mozartovih instrumentalnih skladb, bosta nastopila izvrstna slovenska violinistka Lana Trotovšek, ki nastopa z najboljšimi orkestri po vsem svetu, ter eden najbolj karizmatičnih glasbenikov našega časa, ukrajinski violist Maksim Risanov

Program:
S. Prokofjev: Simfonija št. 1 v D-duru, op. 25, “Klasična”
W. A. Mozart: Koncertantna simfonija za violino, violo in orkester v Es- duru, K.364 (320d)
L.
van Beethoven: Simfonija št. 5 v c- molu, op. 67

Londonski kraljevi filharmonični orkester bo pod taktirko mladega ruskega dirigenta Vasilija Petrenka, od lani tudi njegovega umetniškega vodja, predstavil program z rdečo nitjo dunajskega klasicizma. V eni od solističnih vlog Koncertantne simfonije za violino, violo in orkester v Es-duru, K. 364 (320d), skladatelja W. A. Mozarta, se bo predstavila izvrstna slovenska violinistka Lana Trotovšek, lanska dobitnica nagrade Prešernovega sklada, ki je po študiju v Salzburgu in Londonu nastopala z najboljšimi orkestri na svetu, kot so Orkester Marijinega gledališča (Valerij Gergijev), Londonski simfonični orkester (Gianandrea Noseda), Kraljevi filharmonični orkester (Rafael Payare)… V solistični vlogi se ji bo pridružil po besedah kritikov eden najbolj karizmatičnih glasbenikov našega časa, za nagrade grammy nominirani ukrajinski violist in dirigent Maksim Risanov, ki ga sicer lahko spremljamo na najprestižnejših mednarodnih glasbenih festivalih. Program bosta zaokrožili dve simfoniji: prva z začetka 20. stoletja, ki ji je skladatelj Sergej Prokofjev nadel vzdevek “Klasična”, in druga, znamenita Simfonija št. 5 v c-molu, op. 67, Ludwiga van Beethovna.

Zagotovite si paket Glasbena Ljubljana

Pomembne informacije

Splošni pogoji