Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

Berlinski simfonični orkester

17. julij 2020
20:00
Slovenska filharmonija
35, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 17. aprila 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Več kot pet dekad so Berlinski simfoniki pomemben in vitalen del berlinskega glasbenega in kulturnega življenja. Od leta 1990, ko je postal orkester vseh Berlinčanov, bistveno bogati nemško orkestrsko platformo. Poleg tega, da igra v Berlinski filharmoniji, je reden gost pomembnih mestnih prizorišč; na berlinski Univerzi umetnosti, v Konzerthuasu, Katedrali, samostanu Chorin. Z gostovanji po Evropi in turnejami po Severni in Južni Ameriki, Afriki in Aziji ter z nastopi na mednarodnih festivalih v Franciji, Italiji, Avstriji, Španiji in Izraelu so Berlinski simfoniki zasloveli po vsem svetu. Njihov repertoar poleg klasičnih in splošno priljubljenih skladb vključuje tudi redkosti, neznane in pozabljene skladbe ter sodobna dela. Eno izmed pomembnih področji orkestra je glasbeno ozaveščanje mladih. Berlinski simfoniki so bili prvi, ki so začeli s koncerti za šole, otroke in družine in s tem gradili glasbeno razgledano občinstvo prihodnosti. Številni albumi, posnetki in zgoščenke ter televizijski prenosi in oddaje zaokrožajo široko paleto aktivnosti Berlinskega simfoničnega orkestra.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/