Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Tartini in učenci

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije

12. julij 2018
19.00
Viteška dvorana, Križanke
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Tartini in učenci

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije

Solist: Črtomir Šiškovič, violina

Program:

G. Tartini: Sinfonia a 4
A. Morigi: Koncert za violino in orkester v D-duru št. 2, op. 3
***
M. Stratico: Sinfonia a 4
J. G. Naumann: Koncert za violino in orkester v A-duru

Giuseppe Tartini ostaja eden vodilnih evropskih virtuozov in skladateljev 18. stoletja, saj je s svojim izjemnim opusom in dosežki na različnih področjih daleč presegel okvire dežel, v katerih je živel in deloval. Bil je violinski virtuoz, skladatelj, glasbeni teoretik, glasbeni pedagog ter najvidnejša osebnost mesta Piran. Pisal je predvsem za violino in godalni orkester, zelo pomembna pa so bila tudi njegova teoretična in didaktična dela, saj je s svojim pedagoškim delom in razpravami pom embno vplival na razvoj violinske tehnike in glasbene umetnosti. Koncert uvršča na program dela omenjenega skladatelja kot tudi njegovih učencev. Redko izvajani violinski koncerti M. Stratica, M. Lombardini, A. Morigija in J. G. Naumanna so postali železni repertoar Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Izvajali so jih na koncertu v baziliki v San Giovanni del Timavo, trenutno pa snemajo tudi za založbo Dynamic. Kot solist se bo z orkestrom predstavil virtuozni violinist Črtomir Šiškovič, ki slovi kot izjemen poznavalec Tartinijeve glasbe.

Pomembne informacije

Splošni pogoji